perjantai 18. syyskuuta 2015

sammuu loiste kynttilöiden

Meillä oli huikea leiriviikonloppu, valoisat kolme päivää partiokämpällä. Meillä oli viisikymmentä tuntia pitää leiri, joka pakeni vastaanottokeskusta varapaikkaan. Viisikymmentä myrskärein valaistua tuntia nukkua yhteisillä lavereilla,  nauraa joka päivä hyvin myöhään. 

Kaksi kohmeista aamua. Aika paljon ruokaa, vain vähän kiviä riisissä. Kaksi nuotiota, kymmeniä paahdettuja vaahtokarkkeja ja mahdollisimman monta muistettua arvausleikkiä. Ei yhtään peiliä, ei yhtään seinäkelloa koko paikassa.

Puhetta Jumalasta. Sanoja loisteesta ja pakolaiskriisistä. Sanoja toivosta, lähimmäisistä ja rakkaudesta. Silkkaa onnea on laulaa tuttuja veisuja mökin portailla, katsella maailman upeinta maisemaa ja ihmetellä, että vaan on. Onnea on kolmen päivän yhteinen metsäarki, sellainen henki. Ihan parasta. 

Kiitos ihan jokaiselle, erityisesti niille, jotka huolehtivat eniten. Kiitos sankarla ja kiitos Jeesus. Kiitos paljon.

Viisikymmentä pitkästä aikaa parasta tuntia muistuttivat, mitä on olla turvassa, olla kotona. Tätä sydämeni kaipaa. 

Palatessani kaupunkiin kysyn taas:

Saako seurakuntaa tarvita?  Saako tarvita muutakin kuin ehtoollisyhteyttä? Pitäisikö tarvita vain saarna ja sakramentti? Saako vaan nuoret sanoa, että löytää seurakunnasta kavereita? Keskitynkö nyt epäolennaiseen?

Onko tämä jotain, mitä haetaan messusta kerran viikossa ja mennään pois? Pitäisikö sen riittää loppuiäksi? Miksi ihan yhtäkkiä pitää rakentaa itse? Miksi tämä tuli niin yllätyksenä?

Miksi vain meidän kirkon ulkopuolella sanotaan "tervetuloa kotiin"? Miksi oon kuitenkin oppinut puhumaan kotiseurakunnasta? Onko suhe väärin? 

Oonko vaan saanut liikaa ja liian hyvää? Miksi oon saanut, kun kaikki on kuitenkin tiennyt, että se loppuu, kun pääsen opiskelemaan?

Oikeasti uskon ja toivon. Oikeasti tiedän, ettei mun Jumala-suhde ole seurakunnassa, vaan mun ja Jumalan välillä. Silti palaan kysymyksineni ristin juurelle ja joskus tuntuu, että olen siinä ihan yksin. Ei tämä peitä multa armoa, ei, mutta kaipaan jotain sittenkin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
{ Blog design by Tasnim }