maanantai 9. marraskuuta 2015

MNF: seitsemän festarivinkkiä

Heipä hei rakkahat lukijat. En tiedä teistä, mutta yksiristikaksi ainakin on lähdössä viikonloppuna taas huikeille Maata Näkyvissä -festareille Turkuun! Meillä on pitkä historia festareiden kanssa, itseasiassa koko meidän ystävyys alkoi aikanaan HK-areenan syövereissä kirjoitusworkshopissa. Emilia on ollut MNF:ssä jo neljä ja Tuuli kuusi kertaa, joten me ollaan jo aika festariguruja. Siksi ajattelimme jakaa seitsemän festaritärppiä, niin musiikin kuin muunkin ohjelman tiimoilta. Turussa nähdään!


1. Vähäsarja
(perjantai 13.11. klo 16.30 @ Messukeskus, A-halli)
Vähäsarja on rakkaus. Masentuneet kitaramiehet ovat aivan mun juttu, ja vaikka Vähäsarjalla ei olekaan muhkeaa partaa, ei musiikki tuota pettymystä. Jos musiikkityyliä pitäisi jotenkin kuvailla, sanoisin sen olevan jotain Joose Keskitalon, Pekka Strengin ja Samuli Putron väliltä. Ja hei, jos levyllä lauletaan että Herra on mun kanssa vaikka multa irtoaisi pää, niin eihän sitä voi olla rakastumatta. Festareiden jälkeen Vähäsarja tulee soimaan ainakin mun kuulokkeista sateisina iltoina julkisissa kulkuvälineissä.




2. Vanamo
(lauantai 14.11. klo 16.15 @ Messukeskus, C-halli)
Vanamo on aivan uusi tuttavuus, mutta ensimmäisen musiikkivideon perusteella bändi vaikuttaa lupaavalta. Kun tulet takaisin on ihanan rauhallinen ja kaunis kappale, mutta ei yhtään siirappinen. Se on aika hyvä saavutus nykygospelissa. Varoitus: videolla miekkonen kirjoittaa täydelliseen vihkoon aivan kauhealla kynällä. Tämä synti annettakoon anteeksi musiikillisten meriittien valossa.



3. Matt Popovits: Wolves and sheep
(lauantai 14.11. klo 11-12 ja 16.30-17.30)
Oih, Matt, tuo ihana pastori merten tuolta puolen. Matt on nyt toista kertaa festarien pääpuhujana ja jos edellisvuoden perusteella voi yhtään arvioida, opetus tulee jälleen olemaan aivan priimaa. Matt puhuu useampaan otteeseen HK-areenan lavalla, mutta erityisesti haluan suositella hänen studiotaan. Siellä tullaan kuulemaan opetusta kristittyjen ja ei-kristittyjen välisistä suhteista. Jos haluat vähän esimakua tulevasta, niin YouTubesta löytyy niin viime vuoden puheet kuin Popovitsin oma YouTube-kanavakin:



4. K-18 -studio
(lauantai 14.11. klo 11 & 16.30)
Studiot ylipäätään ovat yleensä hyvä juttu. Viikonlopun mittaisessa festarihumussa tärkein on mukana koko ajan, mutta sanaan saa syventyä lauantain studioissa vielä erityisemmin. Jos on vähän kasvanut suureksi kaikkiin muihin studioihin, K-18 voi olla oikea paikka just sulle.


5. Eve ja Ossi
(lauantai 14.11. klo 8.00 @ Messkeskus, A-halli)
En tosiaan tiedä, millaista musiikkia tämä on, mutta nimi vaan kuulostaa hyvältä. Kello kahdeksan lauantaiaamuna. Kitaramies ja Eve, Ossi ja tummatukka, veikkaan hyvää ja luotan.


6. Teatterilava
(lauantai 14.11. klo 11 & 16.30 @ Messukeskus, Auditorio)
Eikö mikään studioista inspiroi? Väsyttääkö jo keskustelu ja osallisuus? Studioiden aikana Teatteri Paraabeli ja Xaris Finland sekä Mikko Vaismaa täyttävät tämän lavan tanssilla, teatterilla ja naurulla.

7. Pella
(lauantai 14.11. klo 19.30 @ HK Areena)
Pella on ehkä ällöttävänkin sokerista tyttöpoppia, mutta laulujen sanat ovat täynnä armoa, lempeyttä ja isän rakkautta lapsiaan kohtaan. Niitä kuuntelen, kun väsyttää.

Kuvat: maatanakyvissa.fi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
{ Blog design by Tasnim }