perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulu: Jumalan lahja


1. Joh. 4: 9-16
Siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.
    Rakkaat ystävät! Kun Jumala on meitä näin rakastanut, tulee meidänkin rakastaa toisiamme. Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Mutta jos me rakastamme toisiamme, Jumala pysyy meissä ja hänen rakkautensa on saavuttanut meissä päämääränsä.
    Me pysymme hänessä ja hän pysyy meissä; tämän me tiedämme siitä, että hän on antanut meille Henkeään. Me olemme nähneet, että Isä on lähettänyt Poikansa maailmaan pelastajaksi, ja siitä me todistamme. Joka tunnustaa Jeesuksen Jumalan Pojaksi, hänessä Jumala pysyy, ja hän pysyy Jumalassa. Me olemme oppineet tuntemaan Jumalan rakkauden kaikkia meitä kohtaan ja uskomme siihen.


Joulu on Jumalan rakkauden juhla, sillä joulussa Jumalan rakkaus konkretisoituu maailmaan. Jumala lähetti poikansa kuolemaan puolestamme ilman mitään ennakkomaksua. Uskomatonta.

Inhimillisesti katsottuna Jumalan järjestys on päätön. Meidän olisi helpompi uskoa siihen, että Jumala on kauppias, jolta voi ostaa jotakin hyvää. Elämä kristittynä alkaa kuitenkin vasta siitä, kun on uskossa. Elämä kristittynä alkaa Jumalan aloitteesta. Jouluna Jumalan hullu rakkaus kääntää inhimillisen oikeuden väärin päin. Juuri se tekee evankeliumista ihmeellisen. It makes no sense but this is grace.

Kun uskomme Jeesukseen, uskomme Jumalan rakkauteen. Olemme Raamatussa ja arjessa oppineet tuntemaan Jumalan. joka haluaa olla meille tuttu ja lähellä. Siksi hän ei ilmoittanut itseään missään oppikokoelmassa, vaan teoissaan. Jumalan rakkaus tulee todeksi meidän elämässämme ja arjessamme, aidoissa tilanteissa. Jumalan rakkaus ei ole tyhjää puhetta, vaan sillä on kohde, sinä.

Jeesus, joulunlapsi, on Jumalan suurin teko, mutta ei ainoa ilmoitus. Hän on se, mihin rakkaus kiteytyy, mutta Jumala tekee asioita ja rakastaa aktiivisesti myös tässä ajassa. Sen me voimme myös tuntea ja nähdä. Meidän on opeteltava tajuamaan se, että Jumala oikeasti toimii, hän ei ole uskonto tai oppi, vaan usko ja suhde. Me emme usko tunnustuskirjaan, vaan konkreettiseen rakkauteen. Sillä Jumala on rakkaus. 

1 kommentti:

  1. "...hän ei ole uskonto tai oppi, vaan usko ja suhde. Me emme usko tunnustuskirjaan, vaan konkreettiseen rakkauteen."

    This is it, naulan kantaan!

    VastaaPoista

 
{ Blog design by Tasnim }